Inflyttningspresenter

Tips på bra och enkla inflyttningspresenter

En gästbok – inflyttningspresenten till den som ofta bjuder hem folk

Det kanske inte gäller alla här i världen, men de allra flesta gillar att bli bortbjudna till folk och bjuda igen hemma hos sig. Det finns ju faktiskt få saker som med så enkla medel ger så mycket energi som en fika, middag eller fest i goda vänners lag – det är precis den typen av avslappnat umgänge vi människor mår extra bra av. Inte nog med att hemmabaserat häng med kompisarna ger oss en kick av välbehag för stunden, det blir också till ett fint minne att se tillbaka på och le åt för sitt inre.

För att få ut mesta möjliga glädje av det sociala umgänget finns det ett litet roligt knep, som stavas ”gästbok”. Genom att låta var och en av gästerna lämna en liten personlig hälsning från kvällen så förevigar man ju det fina minnet i skrift, vilket gör det ännu lättare att komma ihåg i framtiden. Som inflyttningspresent blir gästboken ett givet alternativ, eftersom det inspirerar till att bjuda hem folk och dessutom skapar en extra stark känsla av att ”här bor jag”.

För att få din inflyttningspresent lite mer personlig, köp en gästbok med tomma blad och dekorera den på ett sätt som faller värden/värdinnan i smaken. Bilder på hårdrocksartister, små torkade blommor eller urklippta serierutor är exempel på saker att fylla boken med. Vill du ta det snäppet längre kan du göra en helt egen gästbok, i stil med barndomens ”Mina vänner”-böcker. Skriv då en uppsättning frågor som varje ny gäst ska fylla i, till exempel ”Hur träffades du och X?”, ”Vilket är ditt bästa tips inför X:s nya bostad?”, ”Vilka caféer och restauranger i kvarteret får X absolut inte missa?”, och så vidare. Bara din kreativitet sätter gränserna!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *