Inflyttningspresenter

Tips på bra och enkla inflyttningspresenter

Kokbok – en både praktisk och rolig gåva

tio lektioner i matlagning

I dagarna kring en flytt brukar mycket vara kaotiskt och stökigt. Att laga en god och hälsosam måltid och långsamt njuta av den är egentligen precis vad som skulle behövas – men också det som får stryka på foten först av allt. I havet av praktiska göromål och listor att bocka av tenderar matlagningen att försvinna under ytan, för att istället ge plats åt en snabb pizza från kvarterskrogen. Vill du rädda din kompis som är i flyttartagen, eller åtminstone se till att han/hon kommer på rätt spår igen så snart som möjligt? Då är en välskriven kokbok presenten att satsa på.

Tio lektioner i matlagning är en ny bok av Lotta Lundgren, känd från sin egen blogg samt från SVT:s underhållande program Historieätarna. Med en humoristisk ton varvar hon läckra recept med små filosofiska tankar kring ämnen som religion, kärlek och pengar – det hela givetvis kopplat till mat på olika sätt. Detta personliga och nytänkande upplägg på en kokbok gör att Tio lektioner i matlagning passar lika bra på kökshyllan som på soffbordet, så att gäster kan bläddra i den en stund och få inspiration även de.

I boken hittar du recept på allt ifrån en delikat vegetarisk lasagne, till klassiska fiskrätter, till smarrigt kolafluff på dessertfronten. Ju fler recept man läser desto mer rinner snålvattnet till, så ha en haklapp i beredskap! Tio lektioner i matlagning fyller kort sagt en funktion inte bara genom att inspirera till annan mat än färdigpizza och sushi, utan också genom att bjuda in till reflekterande kring kokkonst och ätande.

349 kr – Köp den här

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *