Inflyttningspresenter

Tips på bra och enkla inflyttningspresenter

Ett upplevelse-spel ni aldrig varit med om innan!

När det vankas inflyttningsfest är det inte ovanligt att gästerna anländer med armarna fulla av vinflaskor, krukväxter och chokladaskar. Materiella ting i all ära, det är förstås fint att få saker att äta och kanske inreda den nya lägenheten med. Men handen på hjärtat: är det inte också väldigt roligt med upplevelsebaserade presenter? Att då uppleva något tillsammans innebär ju ofta en trevlig stund där man får prova på något nytt, och på så vis lära känna varandra lite bättre. Och när passar väl detta bättre än på en inflyttningsfest, där man samlat vänner och bekantskaper som kanske inte har träffat varandra tidigare? För att hjälpa värden på traven blir denna present perfekt: upplevelsen “HomeQuest”

homequest spel

HomeQuest är ett spel som utförs på en dator hemma i vardagsrummet. Ni kan vara alla deltagare på plats, eller vara åtskilda och göra det digitalt. Spelet bjuder på en spännande detektivhistoria, ett klurigt mysterium som deltagarna ska hjälpas åt att lösa. Handlingen går ut på att alla människor har blivit instängda i sina hem, till följd av en global katastrof. I denna fiktiva värld använder sedan myndigheterna personliga uppgifter för att sabotera för invånarna, genom olika former av maktmissbruk. Korruption och våld är vanliga inslag i tillvaron. Spelarnas uppgift är att lösa mysteriet, för att lyckas uppnå rättvisa och frihet för människorna. För att kunna ta sig framåt i spelet får man olika ledtrådar, och processen innebär ofta många skratt, diskussioner och tokiga idéer. 

Det är ett klurigt spel, som kräver en del av sina deltagare. Men misströsta inte: det går att lösa, och många på inflyttningsfesten går säkert ordentligt igång på idén! Att ge bort upplevelsen HomeQuest innebär förvisso inte något föremål som finns kvar i fysisk form, men minnena av kvällen och inflyttningsfesten med det där spännande spelet förblir garanterat oförglömliga. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *